Ένα κρούσμα σαλμονέλας από το βρεφικό γάλα Lactalis στην Ελλάδα

Ένα κρούσμα σαλμονέλας από το βρεφικό γάλα Lactalis στην Ελλάδα

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο του μολυσμένου με σαλμονέλα βρεφικού γάλακτος, μετά την ανακοίνωση του Ινστιτούτου Παστέρ ότι κρούσματα δηλητηρίασης βρέθηκαν στην Ελλάδα και την Ισπανία.

Μιλώντας στο Euronews, o Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, επιβεβαίωσε την ύπαρξη ενός κρούσματος σαλμονέλας στην Ελλάδα από το βρεφικό γάλα Lactalis.

«Στη χώρα μας πράγματι στις αρχές Δεκεμβρίου, έχει καταγραφεί ένα τέτοιο κρούσμα ενός παιδιού που έχει νοσήσει ευτυχώς πολύ ελαφρά, είναι πολύ καλά τώρα στην υγεία του, αλλά έχει αποδειχτεί ότι η νόσησή του είχε σχέση με την κατανάλωση παρτίδας από το εν λόγω γάλα που έχει ενοχοποιηθεί ότι είναι μολυσμένο με το μικρόβιο της σαλμονέλας», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παρτίδες του βρεφικού γάλατος της Lactalis, που στη χώρα μας κυκλοφορεί με την εμπορική ονομασία Frezylac, ανακλήθηκαν από τα ράφια, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο τον Δεκέμβριο.

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήδη από την αρχή του ξεσπάσματος του διατροφικού αυτού σκανδάλου παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή όλες τις παρτίδες γάλακτος που έχουν εισαχθεί και στη χώρα μας μεταξύ αρκετών άλλων ευρωπαϊκών χωρών», πρόσθεσε ο κ. Ρόζενμπεργκ.

Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λε Μερ, ανακοίνωσε ότι η Lactalis θα αποσύρει όλα τα προϊόντα βρεφικού γάλακτος που παρασκευάστηκαν στο εργοστάσιο στην Κραόν και βρίσκονται ακόμα στις αποθήκες και στα ράφια σουπερ μαρκετ και φαρμακείων, ανεξαρτήτως ημερομηνίας παρασκευής τους.

Στη Γαλλία, έχουν μολυνθεί με σαλμονέλα από το βρεφικό γάλα τουλάχιστον 35 παιδιά, ενώ ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε και στην Ισπανία.

EURONEWS.COM