Ένα βήμα πριν γίνει… Μπέργκαμο η Αττική – Διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ και επιλογές ασθενών

Ένα βήμα πριν γίνει… Μπέργκαμο η Αττική – Διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ και επιλογές ασθενών

Δραματική παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής ενώ συνεχίζει να χειροτερεύει καθώς περνάνε οι μέρες με τους γιατρούς να προχωράνε πια σε επιλογές ασθενών.

Την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο Λαϊκό περιέγραψε ο ειδικευόμενος παθολόγος Αιμίλιος Κακλαμάνης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτης ο οποίος υποστήριξε πως η Αττική οδεύει να γίνει ένα δεύτερο Μπέργκαμο.

«Δεν  έχουμε γίνει Μπέργκαμο, αλλά προς τα εκεί οδεύουμε», εκτίμησε σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι είναι «μαθηματικά που δεν βγαίνουν».

Όπως περιγράφει ο κ. Κακλαμάνης, η ΜΕΘ του νοσοκομείου είναι σχεδόν γεμάτη, με 80 κρεβάτια καλυμμένα και 5-6 κενά, ενώ μία χειρουργική κλινική έκλεισε και μετατράπηκε και εκείνη σε κλινική ΜΕΘ. Εξήγησε επίσης πως η απόφαση για το ποιος θα πάει σε κλίνη, όταν αδειάσει, λαμβάνεται μέσω ΚΕΠΥ.

«Τέσσερις ασθενείς με κορονοϊό είναι εκτός ΜΕΘ», σημειώνει ο Αιμίλιος Κακλαμάνης.

«Δεν ξέρω πόσοι άνθρωποι πρέπει να πεθάνουν για να γίνουν προσλήψεις», σημείωσε, εκφράζοντας το αίτημα των υγειονομικών.

Διευθυντής Γεννηματά: Επιλέγουμε ασθενείς

Ο διευθυντής του Ακτινολογικού στο «Γεννηματάς», Σπύρος Αντωνόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Open έκανε λόγο για μία ακόμα νύχτα θρίλερ και επισήμανε πως ουσιαστικά οι γιατροί έχουν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στο σημείο να διαλέγουν ποιος ασθενής θα εισαχθεί πρώτος στη ΜΕΘ και ποιος θα είναι στο… περίμενε.

«Δεν υπάρχει καμία κλίνη ΜΕΘ και καμία απλή κλίνη Covid στο Γεννηματάς. Αντίθετα, υπάρχουν 8 – 10 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ κι αναμένουμε να αδειάσουν κρεβάτια για να τους βάλουμε» τόνισε ο κ. Αντωνόπουλος περιγράφοντας την δραματική κατάσταση του νοσοκομείου.

«Οι τελευταίες τρεις εφημερίες είναι πολύ δύσκολες. Δεχόμαστε γύρω στους 60 ασθενείς σε κάθε εφημερία. Είμαι 30 χρόνια στο νοσοκομείο και δεν έχω ξαναζήσει τέτοιες συνθήκες πολέμου» είπε ο κ. Αντωνόπουλος.

Το προηγούμενο 24ωρο, πάνω από 450 ασθενείς με λοίμωξη covid-19 εισήχθησαν στα δημόσια νοσοκομεία – καθώς και στα δύο ιδιωτικά θεραπευτήρια που έχουν ενταχθεί στο σύστημα νοσηλείας ασθενών με covid – με τους 258 να εισάγονται στα νοσοκομεία της Αττικής. Την ίδια ώρα, οι νοσηλευόμενοι έχουν ανέλθει στους 4.648 σε όλη τη χώρα, με τους 2.339 να εντοπίζονται στο λεκανοπέδιο που δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε μέσα στην πανδημία.