Ένας υπουργείο λέει, το άλλο ξε-λέει. “Άδειασμα” του Εργασίας από ΥΠ.ΟΙΚ. για τις δόσεις.

Ένας υπουργείο λέει, το άλλο ξε-λέει. “Άδειασμα” του Εργασίας από ΥΠ.ΟΙΚ. για τις δόσεις.

Σοβαρό πρόβλημα ενδοκυβερνητικής επικοινωνίας αναδεικνύει η διάψευση από πλευράς πηγών του Υπουργείου Οικονομικών, των εξαγγελιών για ρύθμιση οφειλών σε 12 δόσεις, που έκανε χθες η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κυρία Ράνια Αντωνοπούλου.

Στο “άδειασμα” του υπουργείου Εργασίας, από το Υπουργείο Οικονομικών, οδήγησε η προφανής ανάγκη της κυβέρνησης για ξεκάθαρη θέση επί συμφωνηθέντων με την Τρόικα, που σύμφωνα με πηγές του ΥΠ.ΟΙΚ. ήταν κάθετα αρνητική στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλών. Έτσι, παρά τη προφανή ενδοκυβερνητική ένταση που προκαλεί η ανοιχτή διάψευση της κ. Αντωνοπούλου, αυτή έγινε προς γνώσιν των δανειστών, αφού η κυρία Αντωνοπούλου δεν είναι απλά μέλος της κυβέρνησης, αλλά υπουργός σε παραγωγικό υπουργείο που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ “Πρακτορείο 104,9 FM” την Τετάρτη, η κυρία Αντωνοπούλου τόνισε ότι όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το Δημόσιο θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις, και για το συγκεκριμένο θέμα το οικονομικό επιτελείο έχει κάνει σχετική μελέτη η οποία θα γίνει γνωστή μέσα στον Ιανουάριο. Υποστήριξε ότι με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων, οι οποίες θα φτάνουν τις 12, στόχος είναι να μειωθούν οι ληξιπρόσθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, αλλά και να μπορούν όλα τα φυσικά πρόσωπα με οφειλές προς το Δημόσιο να ρυθμίσουν τις υποχρεώσεις τους, χωρίς επιβάρυνση και σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια.

«Δεν ισχύει η είδηση» ήταν η πρώτη αντίδραση από στέλεχος με άμεση γνώση του θέματος και λίγο αργότερα «κύκλοι» του υπουργού Οικονομικών έσπευδαν με διαρροές σε διάφορα ΜΜΕ να αποκαταστήσουν την πραγματικότητα αναφέροντας πως «τα δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».