Έληξε η κατάσταση ομηρίας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κολωνίας

Έληξε η κατάσταση ομηρίας στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κολωνίας

Έληξε η “κατάσταση ομηρίας” στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Κολωνίας. Προηγουμένως είχαν ακουστεί πυροβολισμοί. Ένας άνδρας κρατούσε όμηρο μια γυναίκα σε ένα φαρμακείο του σταθμού. Ακούστηκαν τουλάχιστον δυο πυροβολισμοί όταν η Αστυνομία έκανε επέμβαση στο μαγαζί.

Οι αρχές λένε πως ο δράστης τραυματίστηκε βαριά και πως δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Ο Ντέιβιντ Μάρτιν, της DW, είπε πως η Αστυνομία αρνήθηκε να εκφράσει άποψη σχετικά με το αν το επεισόδιο σχετίζεται με τρομοκρατία ή όχι αν και τα τοπικά μέσα φέρονται να εκφέρουν διαφορετική άποψη.

Η Αστυνομία έχει πλέον τον έλεγχο της κατάσταση ενώ η έφηβη που κρατούνταν όμηρος λαμβάνει κι εκείνη τις πρώτες βοήθειες αλλά για πιο ελαφριά τραύματα.

Υπενθυμίζεται πως οι αρχές αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τον κεντρικό σταθμό κάτι το οποίο προκάλεσε μεγάλη αναταραχή στο επιβατικό κοινό και αναβολές στα δρομολόγια. Τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν πως το συμβάν δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία

Λέγεται ακόμη πως το συμβάν αφορούσε ένα ζευγάρι και πως ο άντρας είχε διαφωνήσει με τη γυναίκα μέσα σε ένα εστιατόρια Μακντόναλντ, πριν την κρατήσει όμηρο μέσα στο φαρμακείο του σταθμού.

Τα δημοσιεύματα μιλούν για τουλάχιστον μια έκρηξη στη διάρκεια του γεγονότος.