Έκτρωμα ο “Κλεισθένης” του ΣΥΡΙΖΑ λεει η Ντ.Μπακογιάννη

Έκτρωμα ο “Κλεισθένης” του ΣΥΡΙΖΑ λεει η Ντ.Μπακογιάννη

«Έκτρωμα» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή της στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρώτος λόγος είναι ότι ο πολίτης ζητάει από το κράτος αποτελεσματικότητα. «Δεν νοείται να δημιουργείς ένα τέτοιο νομικό πλαίσιο, το οποίο θα υπονομεύει την αποτελεσματική λειτουργία του Α’ και Β’ βαθμού της τοπικής αυτοδιοίκησης απολύτως» ανέφερε, επισημαίνοντας πως αυτό που κυριαρχεί είναι το «μικροκομματικό κριτήριο, δήθεν καλυμμένο πίσω από την απλή αναλογική».

«Αυτό που θα δούμε θα είναι ο απόλυτος τραγέλαφος. Θα δείτε ανθρώπους, οι οποίοι θα είναι ψώνια, θα δείτε ανθρώπους, οι οποίοι θα κάνουν το ‘κομμάτι’ τους απλώς για να κάνουν τη ζωή του δημάρχου δύσκολη, θα δείτε συμφέροντα, τα οποία θα παίζουν με ένα, δύο ή τρεις δημοτικούς συμβούλους και θα τινάζουν στον αέρα πολιτικές» σημείωσε για να προσθέσει: «Αυτό είναι απαράδεκτο που γίνεται. Οφείλεται μόνο και μόνο στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δυνάμεις στην Αυτοδιοίκηση».

Για τη συζήτηση που γίνεται αναφορικά με την κατάτμηση της Β’ Αθήνας, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε: «Είναι κάτι που πρέπει να γίνει, αλλά είναι ποτέ δυνατόν παραμονές εκλογών να φέρνεις τέτοιου είδους λογική; Δεν έχουμε κρατήσει ούτε φύλλο συκής […] Το Σύνταγμα λέει ότι δεν μπορείς να αγγίξεις εκλογικό νόμο έναν χρόνο πριν από τις εκλογές. Πρέπει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι η Δημοκρατία χρειάζεται σεβασμό στην ίδια τη Δημοκρατία και στους θεσμούς της και ότι αυτού του είδους οι πειραματισμοί καταλήγουν πάντοτε σε μπούμερανγκ».

Ερωτηθείσα για την ίδρυση της ανώνυμης εταιρείας για την ανάπλαση της Αθήνας, η κ. Μπακογιάννη σημείωσε πως η άποψή της επί του συγκεκριμένου ζητήματος είναι «πολύ αρνητική». «Παίρνουμε αρμοδιότητες από τον δήμο Αθηναίων, τις μεταφέρουμε μαζί με τους πόρους σε μια εταιρεία ανώνυμη που θα είναι από το κράτος και η οποία θα παίρνει απόφαση π.χ. για αναπλάσεις» αλλά «σε ποιον θα λογοδοτεί; Στην κυβέρνηση ή στους δημότες;» διερωτήθηκε.

Εξέφρασε παράλληλα την πεποίθηση ότι «η Αθήνα με σοβαρή δημοτική αρχή, με σοβαρό δήμαρχο μπορεί να κάνει θαύματα» ενώ ερωτηθείσα αν θεωρεί «κακό δήμαρχο» τον κ. Καμίνη, απάντησε: «Δεν μ’ αρέσουν οι χαρακτηρισμοί. Είναι βέβαιο ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι κατώτερη των προσδοκιών μας».

Κληθείσα τέλος να σχολιάσει τη δήλωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και μέλους της Κ.Ε. του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννη Ραγκούση, ότι τυχόν συνεργασία με τη Ν.Δ. θα ήταν προδοσία, η κ. Μπακογιάννη απάντησε: «Λέει και ο κ. Ραγκούσης κάποια πράγματα για να κρατηθεί στη δημοσιότητα