Έκτακτο δελτίο μετέδωσε το Mega: “420 οικογένειες διεκδικούν το μέλλον τους” (Video)

Έκτακτο δελτίο μετέδωσε το Mega: “420 οικογένειες διεκδικούν το μέλλον τους” (Video)

Έκτακτο δελτίο ειδήσεων μετέδωσαν οι εργαζόμενοι του Mega, εκφράζοντας την αγωνία τους για όσα συμβαίνουν και είναι σε εξείλιξη από τη στιγμή που οι μέτοχοι ανακοίνωσαν πως δεν θα καταθέσουν υποψηφιότητα για τηλεοπτική άδεια.

Στο μήνυμά τους οι 420 εργαζόμενοι, που από χθες βρίσκονται στα γραφεία τους, τονίζουν ότι διεκδικούν το μέλλον τους καθώς σε λίγη ώρα λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας για άδεια.

Ακολούθησε βίντεο με την ανακοίνωση των εργαζομένων όπου εκφράζουν τη θλίψη για την απόφαση να πέσει μαύρο στο κανάλι. “Εμείς οι εργαζόμενοι του Mega που εργαζόμαστε απλήρωτοι για 21 μήνες θεωρούμε τις εξηγήσεις των μετόχων προφάσεις εν αμαρτίαις, αφού οι ίδιοι πέτυχαν με την άμισθη εργασία τους να συγκεντρωθούν από διαφημιστικά έσοδα 55 εκατ”, αναφέρουν.

Καλούν, μάλιστα, κυβέρνηση , υπουργείο Εργασίας και ΕΣΡ να αναλαβουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζομένους και διαμηνύουν πως «δεν θα γίνουμε βορά στα επιχειρηματικά και πολιτικά παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη μας”.

Προανήγγειλαν, δε, νέο έκτακτο δελτίο μετά τις 15.00.

Χθες εξέδωσαν την πρώτη ανακοίνωσή τους προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν το τηλεοπτικό κοινό κάνοντας λόγο για έγκλημα εις βάρος τους:

“Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν”.

Το δελτίο παρουσίασαν η Ειρήνη Ανδρουλάκη και ο ανταποκριτής του σταθμού στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός.

ΕΣΗΕΑ: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι μέτοχοι του Mega

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε τους μετόχους του καναλιού οι οποίοι, όπως επισημαίνει, “με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που προκηρύσσονται”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκφράζοντας και την αγανάκτηση των εργαζομένων στο “MEGA”, καταγγέλλει τους μετόχους του σταθμού, οι οποίοι, με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, που προκηρύσσονται.

Οι εργαζόμενοι του σταθμού παρέμειναν όμηροι για 16 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής αντοχής, μη επιτρέποντας το «κλείσιμο» του σταθμού και την οριστική του απαξίωση. Παράλληλα, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους στήριξαν κάθε προσπάθεια διάσωσης του «MEGA» προς τις Τράπεζες, το ΕΣΡ, τους μετόχους. Μάλιστα, μόλις πριν από 24 ώρες ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να μπουν στη δικαστική διαδικασία εξυγίανσης του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Στο διάστημα αυτό, εισέρεαν στο σταθμό μεγάλα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας, παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Τράπεζες και τους βασικούς μετόχους με την προσδοκία ότι όταν αυτές θα ολοκληρωθούν, το κανάλι θα πάρει μέρος στη διαδικασία, θα λάβει μία από τις άδειες και θα επαναλειτουργήσει.

Αποτελεί, επομένως, πρόκληση την ώρα που η δυνατότητα αυτή, επιτέλους, υπάρχει, να αρνούνται οι μέτοχοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία αφήνοντας έτσι το κανάλι στην τύχη του και τους εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους. Επισημαίνουμε ότι στο διάστημα αυτό, η οικονομική θέση τόσο των μετόχων όσο και των Τραπεζών είναι σημαντικά βελτιωμένη.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί τους μετόχους να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και έστω την ύστατη στιγμή να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους”.

ETITA: Δεν θα αφήσουμε κανέναν να βάλει λουκέτο στο MEGA

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής, στην οποία αναφέρει:

“Λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την κατάθεση φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες, ενημερωθήκαμε από τους μετόχους του MEGA πως τελικά η εταιρεία που θα κατέβαινε στον διαγωνισμό για λογαριασμό του σταθμού, αποσύρει το ενδιαφέρον της. Και όλα αυτά την στιγμή που κάθε εμπόδιο για την επιστροφή του σταθμού στην κανονικότητα είχε ξεπεραστεί.

Ο εμπαιγμός που υπέστησαν οι εργαζόμενοι τόσους μήνες τώρα από τους μετόχους του καναλιού και η κατάληξη αυτού, ξεπερνάει κάθε όριο ηθικής και λογικής. Με λίγα λόγια οι ίδιοι άνθρωποι που κατέστρεψαν τον σταθμό και ευθύνονται για την εξαθλίωση εκατοντάδων εργαζομένων, έρχονται τώρα και με τον πιο κυνικό και απάνθρωπο τρόπο, ανακοινώνουν το τέλος του καναλιού πετώντας στο δρόμο οικογένειες και παιδιά, αφού πρώτα έχουν στίψει τις ζωές τους.

Εμείς από την πλευρά μας, διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ MEGA”.