Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με ισχυρές βροχές και χιονοπτώσεις

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σύμφωνα με το οποίο ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση από το βράδυ και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τις χιονοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά:

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα επηρεάσουν από το βράδυ τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα), την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν την κεντρική και την ανατολική Στερεά.

Μέχρι το βράδυ της Πέμπτης τα φαινόμενα θα πλήξουν τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν – πάνω από τα 1000 μέτρα – στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την Παρασκευή τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία.

Τα έντονα φαινόμενα το Σάββατο θα πλήξουν την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Από το βράδυ της Παρασκευής, πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) και το Σάββατο, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).

Το Σάββατο θα πνέουν θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι (8 και πιθανόν 9 μποφόρ) στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ παρά τη σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν την Κυριακή στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη (16/1/18).