Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από το απόγευμα της Κυριακής

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από το απόγευμα της Κυριακής

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, με πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Κυριακής, και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να τοπικά να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς έως θυελλώδεις ανέμους.

Οι περιοχές, πιο αναλυτικά, που θα επηρεαστούν είναι:

Την Κυριακή, το Ιόνιο Πέλαγος, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά Ελλάδα και βαθμιαία η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία (κυρίως δυτική και βόρεια) και η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος.

Ακόμη, πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Στεράς, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, και πιθανόν και σε περιοχές της Ηπείρου και τις δυτικής Μακεδονίας, με υψόμετρο πάνω από 600-700 μέτρα.

Την Δευτέρα, οι περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα είναι:

Μέχρι το πρωί η δυτική και κεντρική Μακεδονία, κατά διαστήματα το Ιόνιο, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η Θράκη και πιθανόν η δυτική και βόρεια Πελοπόννησος. Επίσης, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας θα επηρεαστεί η ανατολική Μακεδονία, ενώ το βράδυ και μέχρι το πρωί της Τρίτης, νωρίς, τα νησιά του ανατολικού και πιθανόν, του βορείου Αιγαίου.