Έκκληση Ζέρβα προς τους νέους – Ένα στα δύο κρούσματα κάτω των 30 ετών

Έκκληση Ζέρβα προς τους νέους – Ένα στα δύο κρούσματα κάτω των 30 ετών

Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνου Ζέρβα, εκτιμήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα στην πόλη και αποφασίστηκε να προχωρήσει ο σχεδιασμός σε περίπτωση που χρειαστεί να ενταθεί στο επίπεδο πορτοκαλί συναγερμού.

Ένα βήμα πριν το «επίπεδο 3» είναι η Θεσσαλονίκη, τόνισε ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αργά το απόγευμα της Δευτέρας, σε δηλώσεις του, στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

«Η έξαρση έχει να κάνει με μια αδικαιολόγητη ανεμελιά. Πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί», σημείωσε.

Ο κ. Ζέρβας απηύθυνε έκκληση κυρίως προς τη νεολαία να αποφύγει τις συναθροίσεις σημειώνοντας: «Θέλει προσπάθεια αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε».

Ο δήμαρχος σημείωσε πως ένα στα δύο θετικά κρούσματα στην πόλη μας είναι άτομο ηλικίας από 16 έως 29 ετών ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 33 χρόνια.

«Αν θέλουμε να έχουμε την πόλη ανοιχτή, τα σχολεία ανοιχτά, τα μαγαζιά ανοιχτά, πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί», σημείωσε απευθύνοντας έκκληση κυρίως στους νέους να προσέξουν τις συναιθροίσεις και τις εκδηλώσεις σε ανοιχτούς και λιγότερο ανοιχτούς χώρους.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σημείωσε επίσης ότι η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, θα πραγματοποιήσει από αύριο εκτεταμένους ελέγχους ώστε να αποτραπούν φαινόμενα συνωστισμού.