Έκκληση για τα Πανεπιστήμια απεύθυνε στον Παυλόπουλο ο πρύτανης του ΑΠΘ

Έκκληση για τα Πανεπιστήμια απεύθυνε στον Παυλόπουλο ο πρύτανης του ΑΠΘ

Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ομιλούσε για το πανεπιστημιακό ίδρυμα που προεδρεύει, ωστόσο η έκκληση του αφορά τα πανεπιστημιακά ιδρύματα όλη της χώρας και κυρίως αυτά που εδρεύουν στην  Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μήτκας κατά την προσφώνησή του σε εκδήλωση του ΑΠΘ για τον επίσημο εορτασμό του τριημέρου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, απεύθυνε έκκληση στην Πολιτεία και στους κατεξοχήν υπεύθυνους για την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους του ΑΠΘ.

Ο κ. Μήτκας τόνισε πως δεν είναι δυνατόν η Σύγκλητος και σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών «να έχουν εκφράσει το “όχι” στη βία και στη διακίνηση ναρκωτικών, να ζητούν από την πολιτεία σε όλους τους τόνους την απελευθέρωση από την επαίσχυντη και επικίνδυνη αυτή πρακτική και να μην εισακούονται».

«Ας αντιληφθούμε επιτέλους ότι δεν είναι ζήτημα πολιτικής θεώρησης, είναι υποχρέωση όλων μας και κυρίως αυτών που έχουν τα μέσα, τη δυνατότητα και την εκ του νόμου αρμοδιότητα να παρέμβουν» υπογράμμισε ο πρύτανης και κατέληξε: «Η πανεπιστημιακή κοινότητα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μαζί της ολόκληρη η Θεσσαλονίκη, που γιορτάζει σήμερα κραυγάζει ζητώντας ζωή».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και πλήθος βουλευτών και πολιτευτών της Θεσσαλονίκης.