Έδωσαν τα χέρια ΔΕΘ και SFA: Προώθηση ελληνικών προϊόντων στην αγορά των ΗΠΑ

Έδωσαν τα χέρια ΔΕΘ και SFA: Προώθηση ελληνικών προϊόντων στην αγορά των ΗΠΑ

Η προσέλκυση Αμερικανικών επιχειρήσεων στην 83η ΔΕΘ, αλλά και η ανάπτυξη νέων εκθεσιακών συνεργασιών προς όφελος των πιο δυναμικών και εξωστρεφών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, αποτέλεσαν τους στόχους της πρόσφατης μετάβασης της διοίκησης της ΔΕΘ-Helexpo στις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ αποτελούν την Τιμώμενη Χώρα της 83ης ΔΕΘ και στο πλαίσιο αυτό εντείνονται οι επαφές με φορείς και επιχειρήσεις των ΗΠΑ, που ενδιαφέρονται όχι μόνο να συμμετάσχουν στην έκθεση από τις 8-16 Σεπτεμβρίου του 2018, αλλά και να επεκτείνουν την εμπορική και επενδυτική τους παρουσία στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Τάσος Τζήκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo κ. Κυριάκος Ποζρικίδης αρχικά στο Λος Άντζελες ήρθαν σε επαφή με εταιρείες χημικών, τεχνολογίας, πληροφορικής και ενέργειας, προκειμένου να τις ενημερώσουν τόσο για την 83η ΔΕΘ, όσο και για τις δυνατότητες συνεργασιών με Ελληνικές επιχειρήσεις μέσω των δραστηριοτήτων του εθνικού εκθεσιακού φορέα.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με μέλη του American Hellenic Council of California.

Εκτός από την Καλιφόρνια και το Λος Άντζελες, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo επισκέφτηκε και το Σαν Φρανσίσκο, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Δήμο της Αμερικανικής μεγαλούπολης (που είναι αδελφοποιημένος με τον Δήμο Θεσσαλονίκης).

Στο εκθεσιακό κέντρο του Σαν Φρανσίσκο πραγματοποιήθηκαν επαφές με τον Αμερικανικό φορέα Specialty Food Association (SFA), ο οποίος συνενώνει κάτω από την στέγη του επιχειρηματίες, εισαγωγείς, διανομείς, εμπόρους και ειδικούς, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην Αμερικανική αγορά specialty foods με τζίρο 127 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2016.

Ο SFA διοργάνωσε στο Σαν Φρανσίσκο από τις 21-23 Ιανουαρίου 2018 την Winter Fancy Food Show, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων των ΗΠΑ.

Στο πλαίσιο της συμφωνήθηκε να οργανωθεί επιχειρηματική αποστολή Αμερικανικών επιχειρήσεων του κλάδου των τροφίμων στην 83η ΔΕΘ, ενώ o SFA θα έχει παρουσία και στο επίσημο περίπτερο των ΗΠΑ με θέμα την τεχνολογία στα τρόφιμα (tech food).

Αντίστοιχα, θα υπάρξει αποστολή Ελληνικών βιομηχανιών τροφίμων στην Summer Fancy Food Show από τις 30 Ιουνίου-2 Ιουλίου του 2018 στη Νέα Υόρκη, όπου Τιμώμενη Χώρα θα είναι η Ελλάδα.

Με τον SFA η ΔΕΘ-Helexpo υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο αφορά και την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στην αγορά των ΗΠΑ.