Άστεγοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα νησιά λόγω υψηλού κόστους των καταλυμάτων

Άστεγοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στα νησιά λόγω υψηλού κόστους των καταλυμάτων

Τον κίνδυνο να κοιμούνται κάτω απ τον έναστρο ουρανό του Αιγαίου διατρέχουν πολλοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που θα κληθούν να διδάξουν σε σχολεία των νησιών τη νέα εκπαιδευτική χρονιά που αρχίζει σε τρεις εβδομάδες

Κι αυτό γιατί το πρόβλημα εύρεσης στέγης είναι εξαιρετικά οξύ , ιδιαίτερα στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμού, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, όπου η επέκταση της τουριστικής περιόδου πέραν του καλοκαιριού έχει καταστήσει τις τιμές των καταλυμάτων απλησίαστες.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που προβλέπουν επανάληψη των περυσινών εικόνων , όταν δάσκαλοι και καθηγητές κοιμούνται στις παραλίες ή στα ΙΧ τους, μιας και δεν μπορούσαν να βρουν δωμάτιο σε προσιτή τιμή.

«Περιμένουν και οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί να πιάσουν σαν τον Οδυσσέα το λιμάνι τους, καθώς επί σειρά ετών οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας ζουν εξαθλιωμένοι μακριά από τα σπίτια τους» δήλωσε στην εφημερίδα  «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, Νίκος Παπαχρήστος.

Πάντως, περίπου 20.000 με 23.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αναμένεται ότι θα προσληφθούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Ωστόσο η εκπαιδευτική κοινότητα εκφράζει την ανησυχία της για τις εξαγγελίες περί μόνιμων διορισμών που έχει προαναγγελθεί από τον υπουργό Παιδείας για τον Οκτώβριο.

Το αριθμό αυτόν δεν αποκλείεται να τον εξαγγείλει ο πρωθυπουργός τον επόμενο μήνα από τη Θεσσαλονίκη, όμως με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους από το 2019.