Άλλαξε πορεία ο Ορέστης: Θα χτυπήσει το Ιόνιο και τη νότια Ελλάδα – Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Άλλαξε πορεία ο Ορέστης: Θα χτυπήσει το Ιόνιο και τη νότια Ελλάδα – Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Αλλάζει πορεία η επερχόμενη κακοκαιρία «Ορέστης», που θα ακολουθήσει πιο δυτική και νότια τροχιά, σύμφωνα με νεότερα προγνωστικά στοιχεία της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε την Παρασκευή προχώρησε το πρωί της Κυριακής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα νέα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τη Δευτέρα 22/10, οι τοπικές βροχές που θα εκδηλώνονται από το πρωί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά {πλην κεντρικής, ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) από το απόγευμα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου και κατά τη διάρκεια Της νύχτας στη δυτική, τη νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις και τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Την Τρίτη 23/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν πρόσκαιρα στη Στερεά Ελλάδα. Από τις βραδινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές.