Άδ. Γεωργιάδης: «Πιθανές οι εκλογές έως τον Οκτώβριο»

Άδ. Γεωργιάδης: «Πιθανές οι εκλογές έως τον Οκτώβριο»

Για καπηλεία από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ μέτρων που είχε λάβει η κυβέρνηση Σαμαρά «όπως η δωρεάν περίθαλψη των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία» που ψηφίστηκε όταν αυτός ήταν επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε στον ΑΝΤ1 και σε ό,τι αφορά τον «νόμο Κατρούγκαλου», αφού είπε ότι «το Μνημόνιο δεν είναι ‘Ευαγγέλιο’, σημείωσε ότι η ΝΔ θα τον αλλάξει σε ό,τι αφορά το ύψος των εισφορών, δεν μπορεί όμως, λόγω της συμφωνίας με τους δανειστές, να διαφοροποιήσει την δρομολογημένη περικοπή των συντάξεων.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν κακές σχέσεις του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αποδίδοντας σε «ανθρώπους του Μαξίμου» την πηγή των εν λόγω δημοσιευμάτων.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι εκτιμά ως πιθανή την διεξαγωγή εκλογών ως τον Οκτώβριο, λέγοντας ότι αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ένα κρεσέντο παροχολογίας απο την κυβέρνηση, το οποίο όπως είπε θα είναι «χωρίς αντίκρισμα».

Σχετικά με τον «νόμο Κατρούγκαλου» ο κ. Γεωργιάδης, αφού είπε ότι «το Μνημόνιο δεν είναι “Ευαγγέλιο”, σημείωσε ότι η ΝΔ θα τον αλλάξει σε ότι αφορά το ύψος των εισφορών, δεν μπορεί όμως, λόγω της συμφωνίας με τους δανειστές, να διαφοροποιήσει την δρομολογημένη περικοπής των συντάξεων.

Για το Σκοπιανό

«Η Ελλάδα δεν καίγεται να λυθεί το Σκοπιανό», αυτή είναι η θέση της ΝΔ για το επίμαχο ζήτημα, είπε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας ότι η πΓΔΜ «καίγεται» να λυθεί το θέμα, ας έρθει να μας προτείνει μια ονομασία και αν μας καλύπτει καλώς, αν όχι, ας λυθεί αργότερα το ζήτημα, συμπληρώνοντας ότι η θέση του κόμματος είναι ότι «δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», ενώ αναφορικά με την χρήση του όρου «Μακεδονία» στην πιθανή νέα ονομασία της γειτονικής χώρας, επανέλαβε την χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα ότι «κάτι τέτοιο είναι το επιθυμητό, αλλά δεν φαίνεται να είναι εφικτό».