Άγνωστο πότε θα επανέλθει η υδροδότηση …και μετά τη σύσκεψη στο ΥΜΑΘ(ΒΙΝΤΕΟ)

Άγνωστο πότε θα επανέλθει η υδροδότηση …και μετά τη σύσκεψη στο ΥΜΑΘ(ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου στο ΥΜΑΘ, για τα προβλήματα υδροδότησης που αντιμετωπίζει η πόλη

Σύμφωνα με πληροφορίες, δήμαρχοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη άσκησαν πίεση προκειμένου να λυθεί γρήγορα το πρόβλημα, ενώ από την πλευρά της ΕΥΑΘ τονίστηκε πως το αισιόδοξο σενάριο είναι να αποκατασταθεί πλήρως η υδροδότηση στην πόλη μέχρι τα δύο τα ξημερώματα.

«Το εργαστήριο της εταιρίας συνεχώς παρακολουθεί της ποιότητα του νερού στον αγωγό της Αραβησσού σημείωσε σε δηλώσεις του  ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γιάννης Κρεστενίτης όπως τόνισε«συνεχώς η θολότητα του νερού μειώνεται ωστόσο δεν είναι στα επιτρεπόμενα όρια ώστε αυτό να χαρακτηριστεί πόσιμο και να δοθεί στην πόλη.»

Ο ίδιος τόνισε πως εάν το πρόβλημα δεν λυθεί εντός της επόμενης ώρας, η ΕΥΑΘ θα προχωρήσει σε διακοπές νερού από τις 5 το απόγευμα, στις περιοχές οι οποίες δεν αντιμετώπισαν σημαντικό πρόβλημα έως τώρα, ώστε να μπορέσουν να υδροδοτηθούν άλλες περιοχές οι οποίες έμειναν για περισσότερες ώρες χωρίς νερό τις πέντε αυτές ημέρες που διαρκούν τα προβλήματα.

Εξερχόμενοι από τη σύσκεψη η υφυπουργός Μ. Κόλλια – Τσαρουχά και οι δήμαρχοι δήλωσαν ότι δεν είναι στην παρούσα στιγμή η ώρα αναζήτησης των ευθυνών και προέχει η επίλυση του προβλήματος, ωστόσο κάποιοι δήμαρχοι άφησαν αιχμές για το χειρισμό της υπόθεσης από την ΕΥΑΘ.


Νεότερη διαχείριση στην παροχή νερού στο Πολεοδομικό Συγκρότημα η οποία θα ανακουφίσει περιοχές που εμφανίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα υδροληψίας το τελευταίο εικοσιτετράωρο, θα επιχειρηθεί τις επόμενες ώρες. Δείτε εδώ τη νέα ανακοίνωση της ΕΥΑΘ