«Άγνωστος ο χρόνος επιστροφής των δύο στρατιωτικών»

«Άγνωστος ο χρόνος επιστροφής των δύο στρατιωτικών»

Κανένας δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρόνο απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για δέκατη τέταρτη μέρα στις φυλακές της Αδριανούπολης, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επισημαίνει ότι η ελληνική πλευρά διεκδικεί την επιτάχυνση της διαδικασίας.

Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι υπάρχει χρονοτριβή από τους Τούρκους για την ολοκλήρωση της πραγματογνωμοσύνης σχετικά με το αν υπάρχουν επιλήψιμα ίχνη στα κινητά των δύο στρατιωτικών. «Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν, πάντως, ότι τα κινητά είναι ”καθαρά”», όπως ισχυρίστηκε.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι Έλληνας πραγματογνώμονας, που θα λειτουργεί ως τεχνικός σύμβουλος, βρίσκεται ήδη στην Τουρκία για να ερευνηθούν περαιτέρω τα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.

Ο Φώτης Κουβέλης χαρακτήρισε «υπερτροφικό λόγο» τις αναφορές για ομηρία, ενώ κληθείς να σχολιάσει τη σχετική δήλωση που είχε κάνει ο Πάνος Καμμένος, τόνισε ότι ο υπουργός χρησιμοποίησε μια φράση για να αναφερθεί στη χρονοτριβή.
 Σχετικά με τη συνάντηση που είχε με τις οικογένειες των δύο στρατιωτικών και την αντίδραση της μητέρας του λοχία Κούκλατζη, ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λέει μια μάνα. Της απάντησα ότι θα έκανα για το δικό μου παιδί ό,τι κάνω και τώρα. Ήταν μια ανθρώπινη συζήτηση. Την ενημέρωσα τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ αναφορικά με το να επιστρέψουν γρήγορα».naftemporiki.gr